HTML

Ricsi blogja

Thaiföldi Kaland...

Friss topikok

  • ugromokus: @jucipotter: Helo, Chiang Mai-ban fizettük be. Vagyis a helyszínen. Egyénileg mentünk a Bangkok-... (2009.08.29. 16:19) Chiang Mai - 2 napos Trekking...
  • _Robi: Szevasz Ricsi! Szégyen szemre nem olvastam még végig minden írásod, de örömmel látom, hogy jól vag... (2007.07.25. 11:09) Összegzés - Kanchanaburi
  • Gábor: Sziasztok mi jun 19.-én jöttünk haza,nekünk Phi-Phi nem igazán jött be, Krabi viszont annál inkább... (2007.07.06. 18:28) Koh Phi Phi
  • Apa: Jo, hogy kovetni tudom az utatokat! Reszletesebben irjatok mindenrol,latnivalok, nevezetessegek, e... (2007.06.27. 15:11) Kanchanaaburi - Ayutthaya
  • schramjanko: Én is 24.én voltam az Eravan vízesésnél:-)) (2007.06.27. 09:55) masodik nap Kanchanaburiban

Linkblog

Chiang Mai - 2 napos Trekking...

2007.06.30. 06:50 ugromokus

Befizettuk egy irodanal a dolgokat, eleinte nagyon tartottunk az ilyentol, de ugy gondoltuk ideje kiprobalni. 1300as utat odaadott a csaj 1100ert. Alkudni meg se fordult a fejunkben. Az esos evszakra hivatkozva adta oda ennyiert, meg keves a turista meg kicsit hezitaltunk is...Megjegyzem a masik helyen 1400 volt ugyanez az ut...

Ket fore 2 nap, mindennel egyutt 2200 baht.

Nem tunt soknak, foleg mivel ebbe benne van:

Eljonnek ertunk es vissza is visznek, Elefantogolas, idegenvezetes, ket nap turazas a hegyekbe, szallas, osszes etkezes, rafting,bambuszon csonakazas.

Megerte!!!

Voltak parszor igazan nagyon kemeny hegymenetek, tenyleg hihetetlen magassagokba emelkedtunk neha. Legalabbis a mi szamunkra. Ez nem a Mecsek, nem volt mindig kijart osveny, de tobbnyire azert igen. De ez a DZSUNGEL, vegig nagy betuvel. Ez nem a Nationat GEographic baratom, itt menni kell. Tarthatsz pihenot, de attol csak rosszabb lesz.

Minden elismeresem a Vera-e, tenyleg nagyon jol birta, atvettem neha a taskajat, de nagyon fasza kis csaj.

Nekem voltak gondjaim a superstar meg mindig nem egy turacipo, igazan lefele jottek a gondok, csuszkaltam ezerrel.

Az idovel nem volt gond, par komolytalanabb zapor - dzsungelviszonylatban - es ennyi, semmi tobb, sot volt hogy 1-2 tisztason meg napot is ereztuk magunkon. Fantasztikus a dzsungel. A hegyek, oriasiak. Kozel a Burmai hatarhoz tenyleg elmaradott faluk. Minden mint tobbszxaz evvel ezelott, kiveve a napkollektort es a Tv-t.

Szallas teljesen jo, kaja is jo...volt meg ez-az :)

Szallas alatt kell erteni: a falu, ahol megszalltunk a lahu torzs faluja, kb 30an elnek itt. Teljesen onelletoak, mindent megtermelnek.Sajat maguk altal osszetakolt bambuszhazakban laknak, ahol amugy mi is aludtunk.Semmi agy, csak egy nagy  szivacs lerakva, meg egy csomo pokroc, de az a pokroc pokroc. Minden nap mas szolgalja ki a tursitakat, es igy ad el sort, meg vizet, meg ezt azt. De nagyon kedvesek, egyszeruek.Nem is thai-ul beszelnek, de tanuljak azt is.Van egy helyi iskola, vannak padok, meg rendes tabla is:) Kb 13 diakkal. Van meg egy templom is.Aztan ennyi. Gyonyoru hely!!

Egy amerikai srac csatlakozott hozzank es igy voltunk turistak 3an, ket idegenvezetovel. Este tuz,kaja,ivas,gitarozgatas,enekles, nagyonnagy hangulat...:) Reggel almos fej, kave, reggeli, aztan egy helyi szerzetesbarlangba bepillantas utan indulas. Par ora meneteles, igazan nagyon durva hegyi menet, kb 30-40 percig atereztem milyen turat vezetni. Aztan lefele, vizesesek, ket jo nagy is. Masodiknal furdes. Isszonyatos ereje volt a lezudolo viznek. Nagyon felfrissultunk, utanna 1,5 ora meneteles a patak mellett, majd elertuk a rafting-tabort. A viz nyugodt volt nagyon. Ezert nem igazan lett vadvizi a dolog, de volt par igazan durva is. Marmint nekunk mint elso raftingozoknak volt az. Aztan utanna meg lecsordogaltunk a folyon babuszokbol osszerakott kis tutajon. Szep es orokre emlekezetes ket nap volt...Ajanlom mindenkinek!

Aki nem birja a komolyabb menetet az menjen a deli reszre, mi eszakon voltunk, az a nehezebb. De ha mindenkepp idevagyik, akkor is egynapo tura eleg lesz neki. Mindenki mas nyugodtan belevaghat 2, akar 3napos eszaki turaba is.

Vera-val kavezni, reggelizni a tornacon, hihetetlen kilatassal vegyitve...Soha nem feledheto dolgok koze tartozik...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsi.blog.hu/api/trackback/id/tr56108812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jucipotter (törölt) 2009.08.26. 12:32:29

Szia Ricsi! Megyek én is Thaiföldre és nagyon szipmatikus a 2 napos Chiang Mai trekking utatok. Nem emlékszel véletlen, hol fizettétek be Bangkokban? Nézegettem én is, de nem találtam semmi olyan utat, ami Bangkokból indul.
előre is köszi a segítséget. Juci

ugromokus 2009.08.29. 16:19:20

@jucipotter:

Helo,
Chiang Mai-ban fizettük be. Vagyis a helyszínen. Egyénileg mentünk a Bangkok-Kanchanaburi-Ayutthaya-Chiang Mai útvonalon. És Chiang Mai-ba fizettük be. Ott több helyen is találsz ilyet. Viszont anno meglepő volt,hogy többszáz baht-os eltérések is voltak ugyanazon út között különböző irodáknál. Ez érdekes volt számomra, ekkora szórást anno máshol nem láttam, csak északon. Azóta már jártam kint jópárszor, de sajnos új infóm erről nincs.
Üdv. Ricsi
süti beállítások módosítása