HTML

Ricsi blogja

Thaiföldi Kaland...

Friss topikok

  • ugromokus: @jucipotter: Helo, Chiang Mai-ban fizettük be. Vagyis a helyszínen. Egyénileg mentünk a Bangkok-... (2009.08.29. 16:19) Chiang Mai - 2 napos Trekking...
  • _Robi: Szevasz Ricsi! Szégyen szemre nem olvastam még végig minden írásod, de örömmel látom, hogy jól vag... (2007.07.25. 11:09) Összegzés - Kanchanaburi
  • Gábor: Sziasztok mi jun 19.-én jöttünk haza,nekünk Phi-Phi nem igazán jött be, Krabi viszont annál inkább... (2007.07.06. 18:28) Koh Phi Phi
  • Apa: Jo, hogy kovetni tudom az utatokat! Reszletesebben irjatok mindenrol,latnivalok, nevezetessegek, e... (2007.06.27. 15:11) Kanchanaaburi - Ayutthaya
  • schramjanko: Én is 24.én voltam az Eravan vízesésnél:-)) (2007.06.27. 09:55) masodik nap Kanchanaburiban

Linkblog

Bangkok..

2007.06.22. 07:24 ugromokus

 Szoval hajnalban erkeztunk meg, aztan mazlink volt, mert pont jott ket sved csavo is akikkkel egyutt taxiztunk kemeny 100 baht/ert per fo, kb fel orat..a khao san road tettek ki minket, kis kavargas csipas szemmel, hajnalban, aztan egy utcaval hatrebb : soi rambutri, talaltuk meg a baan sabai/t. kicsi, de tiszta, nem draga!ajanljuk mindenkinek.csendesebb mint khao san.Annyit meg hozzatennek,hogy hajnalban a Khao San Road-on a Sawasdee, nemtommelyikben. Allitolag tele volt, es csak 1300 baht korul akartak nekunk szallast adni. Hat csesszek meg. Aznap kis alvas utan Big Buddha, 1-2 wat meg belefert, seta es a kornyek felfedezese volt a program. Vera a kovetkezo nap reggelere kicsit besokkalt, de egy ropka wc-fole hajolas utan mar jobban is van.

Az arakrol roviden : Kaja az utcan 15-30baht. Ez jo. Subway - draga (80-100 egy szendvics), Ettermek : Reggeli 60-200 baht, ebed olyan 200 korul mar van. De igazabol ez nem erdekel. Tegnap este ket koktel volt egy olcsobb helyen 110 baht. A Sor viszont draga, feltunoen. Legolcsobb az 30 baht volt, de ittunk nagy Chang-ot 60 ert is. Tuk tuk kurvanagy, legjobb. Olcso es elvisz ahova csak akarod. Suvitesz a forgalomba es jon a pofadba az isszonyatos szmog. Dehat ez Bangkok. Jotanacs : TukTuk-hoz, elore egyezz meg. csak a vegen fizess. Mutasd meg hova akarsz menni, mindig legyen 2-3 kulonbozo hely, es sose fizess 60nal tobbet, Akar egesz nap is visznek ennyiert, es mindig megvar. Legalabbis a tapasztalatunk az ez volt.

Van ez a TAT, vagymiatokom. Ez egy szar. Szervezd meg az utad! TAT elvileg az allam mukodteti, de mi ugy vesszuk eszre,hogy azert ez nem egeszen van igy, es olyan erzesunk van,hogy lehuznak. TAT-ba kedvesek, bemesz, leultetnek, aztan elmondod mit akarsz, elmondjak mit adnak. Persze mindig adnak mindent es kurvajol hangzik minden. De azert szamoljatok csak utana. Amikor mondod,hogy meggondolod es majd visszajossz, akkor kb elkuldenek a picsaba, hogy takarodj ki az ajton, meg hogy nincs rad idejuk. Ez faszsag, ne dolj be semminek. Jard korbe a dolgokat, es intezd magad!

 

Vera  konkret velemeny bangkokrol: szar, fuj, kosz, buz, higienia:0, meleg, szmog, budos, es koszos es.....stb...pedig nem vagyok egy finnyogos csaj, de hat ez durva..Ricsi mar megszokta, mert ugye Kina is hasonlo, de azert nekem kikereledett neha a szemem.szal good luck:)

Hotelbol mar kicsekkoltunk, varjuk az egy orat, akkor beulunk a tuk-tukba kivitettjuk magunkat a Thonburi vasutallomasra, es Go Kanchanaburi. Nem foglaltunk elore semmit. Ahogy esik ugy puffan. Vonat megy 13:55-kor. Ara pedig 100 baht per fo, menetido 3 ora.

Ez igy elviselhetonek tunik, de majd ha tulvagyunk rajta akkor mondok tuti-t.

Mostanra szerintem ennyi, legkozelebb majd valahonnan a Kwai folyo partjarol...

Vera es Ricsi

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsi.blog.hu/api/trackback/id/tr10103640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jonny 2007.06.22. 10:29:26

Sziasztok.
Latom jol elvagytok, orulok hogy minden ok.
Ha jol vettem ki a szavaitokbol, ez a TAT is valami kozlekedesi eszkoz?
A Tuk-Tuk meg a bringas hurcibalos nem?:-)
Ja, es van valami valtoszam Ft es bah kozott? Csak hogy erthetobb legyen a dolog.
Jo utazgatast.
Sziasztok.

Jonny 2007.06.22. 10:36:22

No megtalaltam.
Kb 35 bahtot er 1 dollar.
Ami kb 5 Ft / bahtot jelent, ha minden igaz.

_Bazsi 2007.06.22. 13:53:22

Mért nem csinaltok képes blogot ;)
Egy-két kép elférne :)
süti beállítások módosítása